Продължаваме промяната - Демократична България обвини председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

...
Продължаваме промяната - Демократична България обвини председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

ПП-ДБ обвини Десислава Атанасова в нарушаване на джентълменското споразумение

" Продължаваме промяната - Демократична България " обвини председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, че е нарушила джентълменското съглашение за ротация на председателството на Народното събрание и на правната комисия. Това се случи, откакто ПП-ДБ не съумя да внесе в пленарната зала предложение за избиране на ръководител на правната комисия. Предложението им беше отхвърлено, а от ГЕРБ-СДС предложиха въпросът за избор на ръководители и зам.-председатели на комисиите да бъде решен след Председателски съвет.

На брифинг в Народното събрание Николай Денков от ПП-ДБ напомни думи на Десислава Атанасова, изречени от парламентарната естрада: " Държа да кажа, че ние постигнахме това съглашение сред двете парламентарни групи, които ще поддържат тази номинация с условието, в случай че 49-ото Народно заседание има по-дълъг живот от 3 месеца, дружно с кандидатурата на ръководителя на българския парламент Росен Желязков, да има ротации и на кандидатурата на ръководителя на комисията по правни въпроси, който ще бъде излъчен от ПП-ДБ. Даваме си сметка, че този наш ангажимент е израз на доброжелателен звук сред двете политически групи, че не може да бъде закрепен с акт на Народното събрание и разчитаме, че този ангажимент би се спазвал в бъдеще както от страна на ГЕРБ-СДС, по този начин и от страна на ПП-ДБ ". С това изявление беше отпушена процедурата по желание на ръководител на Народното събрание, добави той. 

" Това изяснява за какво имаме аргументи да бъдем деликатни с ГЕРБ-СДС, тъй като във всеки един миг може да се окаже, че това, което сме се споразумяли може да бъде нарушено, поставяйки допълнителни условия. Надявам се, че ГЕРБ-СДС ще преразгледа тази си позиция и ще се върне на позицията, която дружно преди този момент бяхме прецизирали ", сподели Николай Денков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР